Jdi na obsah Jdi na menu
 


KAJMANI PÍŠÍCÍ ČTOUCÍ

29. 11. 2012

KAJMANI  PÍŠÍCÍ  ČTOUCÍ

 

A máme to za sebou,

to naše historicky první autorské čtení!

 

Po dlouhých měsících plánování, dohadování, vybírání autorských článků, přemýšlení, cvičení výslovnosti i vylepšování přednesu a dramaturgie – konečně přišla generálka v Divadle Kámen. Bylo to období plné těšení i stoupající nervozity. Ale vynaložená energie se vyplatila a vše dopadlo nadmíru dobře. Spokojenost vládla na jeviště i v hledišti. Divadlo vyprodané do posledního místečka nadšeně tleskalo. Diváci nešetřili chválou.

Dokonce i květiny se při děkovačce předávaly na těch prknech, která znamenají svět. A náš kajmaní svět ten večer zářil. Došlo i na šampaňské při křtu našeho prvního Almanachu.

Doufali jsme, že se přijde podívat i náš lektor zakladatel – pan Jiří Polák. Vždyť jsme celé představení věnovali právě jemu. Bylo pro nás milým překvapením a velkým potěšením, že skutečně přijel i s paní Hannou. Jeho přítomnost zavazovala. Ale i on byl potěšen a udělil nám svou lektorskou pochvalu:

Milí Kajmánci! 

Váš almanach, a pak v překvapivé divadelní podobě, mne nesmírně potěšil, ba přímo bral dech! Stejně tak jsem si uvědomil, jak nesmírnou cestu jste ušli nejen od Daru slova a lektorských kajmaniád, ale už i svou vlastní cestu, jíž mi nebylo jít s vámi. Je to vědomí pro mne poněkud hořkosladké... Pevně ale věřím, že se znovu setkáme s lektorskými posudky na kajmaniádě!     

            Váš lektor Kajman  Mgr. Jiří Polák.  

P.S. - Palečky vám drží i má žena Hanna.