Jdi na obsah Jdi na menu
 


Analfabet

2. 3. 2015

ANALFABET

(Variace na abecedu)

Analfabet, an absolvoval autoškolu, automaticky aspiroval abstraktními aktualitami, algoritmy a akademickými alegoriemi, až ad arbiter advocationem. Absurdní absencí alfabetického arsenálu arogantně adresoval agresivní akta, aktuálně akumulovaná alegorickými anachronismy a animosními argumenty apelačnímu auditorovi. Administrativní aparát aklamačně akreditoval až ad absurdum agilního, afektovaného a akusticky aktuálně adaptovaného, aktivního, ambiciosního a arogantního adepta a aplaudoval apetitu asimilovat alespoň akční agresivitou aprobovaný asexuální aušus autority. Atestem atraktivně adorován, alegoriemi aranžoval amorální alotria, akordicky aktivovaná agresivní akcentací a absurdně alarmující aktivitou.

Apartní a až astrální abstrakcí aktivovaná apanáž agresivního analfabeta amplifikovala antipatie apolitických apologetů altruismu. Alogicky anulovala apodikticky alabastrovou argumentaci anonymního absolventa alma-mater, asociujícího aspirace aterosklerotického astrologa, anachronického archetypu archivního aristokrata, askesí až ad amnesiam amortisovaného a apaticky absorbujícího asociální almužnu.

 

Překlad

Zaostalý člověk, neznající čtení, který vystudoval autoškolu, se samozřejmostí usiloval, za použití myšlenkových procesů, které zjišťují obecné vlastnosti a vztahy současných zpráv, podrobným rozpisem postupných kroků k dosažení cíle a učenými jinotaji, až na pozici vlivného rozhodčího v právnických procesech. S nesmyslnou nepřítomností schopnosti čtení a slovní zásoby, domýšlivě odesílal odvolacímu členu vyššího soudního dvora útočné úřední spisy, ve kterých nahromadil zastaralé symbolické pojmy a podrážděné výroky uváděné k odůvodnění svých tvrzení. Správní úřad veřejným projevem souhlasu pověřil důležitou funkci do nesmyslné krajnosti horlivě činného, nepřirozeně se projevujícího a zvukově k současnosti přizpůsobivého, aktivního, ctižádostivého a domýšlivého uchazeče a bouřlivě tleskal chuti přizpůsobovat alespoň výkonnou útočností kvalifikovaný zmetek důstojnosti bez zájmu o sex. Ověřenou listinou poutavě a zbožně uctíván, symbolickými vyjádřeními a jinotaji zdobil nemravné nezbednosti, souzvučně povzbuzované útočným zvýrazněním důležitosti a nesmyslně burcující činorodostí.

Nápadně elegantním a až nadpozemským myšlenkovým procesem, odlučujícím odlišnosti a zvláštnosti a zjišťujícím obecné, podstatné vlastnosti a vztahy, vyjadřující schopnost vykonávat určitou činnost. Trvalý bezpracný zisk výrazně a

intenzivně se projevujícího zaostalého člověka neznalého čtení, zesilovala nelibost (odpor k někomu) pasivních (lhostejných k politickému dění) obhájců učení (myšlenky) nesobeckého způsobu myšlení a cítění (nezištného jednání ve prospěch druhých jako mravního principu). Bez použití teorie obecně platných zákonitostí myšlení a zákonitostí procesu poznání prohlásil za neplatné naprosto určité,(nezvratný, vždy platný, bez výjimky) průsvitné dokazování bezejmenného člověka, který splnil podmínky dokončení univerzity a který (na základě předchozí zkušenosti), budil dojem zapomnětlivého hvězdopravce, zastaralého (nemoderního a nehodícího se do současnosti) pravzoru cenného člověka vznešeného chování, zdrženlivým způsobem života až k celkové nebo částečné ztrátě paměti znehodnoceného a netečně (lhostejně k vnějším podnětům) vstřebávajícího nemravně nepatrný dar.

 

Stručně

(není to ze života?)

Hlupák, který neumí ani cist a jen se naučil řídit auto, různými kličkami dosáhl pozice vlivného právníka. Pravidelně odesílal útočné dopisy na nejvyšší místa a ta ho pověřila důležitou funkcí. S veřejným uznáním byl všemi uctíván a stal se uznávanou autoritou.

Tím získal trvalý bezpracný zisk, což vyvolávalo nelibost lidi, kteří se dříve o politiku nezajímali. Zcela zavrhnul průkazné důkazy starého absolventa univerzity, který vznešeně a zdrženlivě chřadnul při nemravně nízkém platu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář