Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehla s kulatou špičkou

1. 6. 2020

Konečně Jirka s Katkou byli svoji. Zařizovali si postupně domácnost a těšili se na společný život a všechny radosti i starosti, které spolu hodlají prožít. Oba věděli, do čeho jdou a jaké záliby a neliby mají.

Katka od mala nerada šila. Jehla a niť jí nepřirostly k srdci. Její otec byl krejčí. Měl doma malou krejčovskou dílnu, a tak mu občas vypomáhala navlékat stehovací nitě do jehel. Když povyrostla, řekla si, že jehlu a niť vezme do ruky jen v nejnutnějším případě.

Jednoho večera přišel její muž domů z tréninku. Chodil dvakrát týdně na badminton. A s úsměvem jí povídá. „Miláčku, na ponožce se mi udělala dírka, mohla bys mi jí prosím zašít?“

Překvapeně se na něj podívala, a váhově přikývla. „No, není to právě moje parketa, ale já ti to zašiji,“ řekla a přinesla si šití. Po chvilce mu podávala s úsměvem zašitou, doslova zadrátovanou ponožku.

Jiří zíral s údivem na ponožku, a po chvilce povídá. „Co to je, to se mi zdá, to se musí hned opravit. Podej mi prosím, nůžky, hříbek, štepovačku a jehlu s kulatou špičkou.“

„Hříbek nemám, vezmi si naběračku, štepovačku nemám, nepoužívám ji, a nevím, jestli existuje jehla s kulatou špičkou, slyším to poprvé,“ řekla rozechvěným hlasem Katka a měla slzy na krajíčku.

Jiří si povzdechl a povídá: „Musím si vzít tedy své propriety, nedá se nic dělat, udělám si to sám.“ Přinesl podlouhlou krabičku a když jí otevřel, byly v ní seřazeny podle barev štepovačky všech barev. Nůžky, hříbek na látání a jehly také měl svoje. Vlastně několik druhů jehel i s kulatou špičkou.

Katka naň zírala s údivem a nebyla schopna slova. Muž nejprve navlékl ponožku na hříbek. Potom nůžkami vystřihl nepáratelnou zašitou dírku do úhledného čtverečku. Obšil jí, udělal osnovu a začal látat. Za chvíli se díval se zálibou na své dílo.

„To se ti miláčku náramně povedlo, nevěděla jsem, že jsi takový skrytý talent,“ řekla a v hlavě se jí zrodil náramný plán. Do budoucna musí odhalovat postupně skryté talenty svého muže. Určitě lépe umyje nádobí, a nerozbije broušenou sklenici, vyčistí okna beze šmouh, vyluxuje, protože já stále padám a mohla bych si udělat úraz, a to by určitě nechtěl, vždyť mě moc miluje. A já mu na oplátku budu vařit ty nejbáječnější jídla jaké má rád, chodit s ním na fotbal, fandit jeho klubu a doprovázet všude tam kde to má rád.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář