Jdi na obsah Jdi na menu
 


Když je na baterky kůň_Věra Dobrovolná

20. 5. 2020

Vydala jsem se na výměnný bazar (pro zasvěcené - swap). S chutí jsem se přehrabovala v hromadách dětského oblečení a hraček, hledala jsem něco unikátního pro naši vnučku, něco, co nikdo nemá, co se běžně nedá koupit. Už jsem málem zklamaně odcházela, když se ke mně přitočila jedna mladá maminka. „Nehodil by se vám kůň po mých dětech? Je jako nový, funguje, jen v něm nejsou baterky.“ Kůň je impozantní, s mohutnou bílou hřívou a fakt zachovalý. No neber to! Beru ho. Děkuju. Ale nevejde se do žádné tašky, ani není na kolečkách, nejsou v něm baterie, takže po svých asi nepůjde. Vzala jsem  ho  tedy do „teplejch“, hezky pod paží. Trochu se k tramvaji pronesl. Můžu s koněm do tramvaje? A pak do metra? Přece nepojedu taxíkem! Provázely mne pobavené pohledy cestujících, dokonce se mne jedna stará paní zeptala, jestli je to český kůň. Odpověděla jsem, že je z dovozu. Co já vím o jeho rodokmenu? Lístek jsem koňovi nekoupila a revizor nepřišel.

Spěchala jsem domů celá natěšená. Co tomu řeknou naši? A hlavně Klárka, čiperná, zvídavá holčička? Už ode dveří jsem volala, máme doma baterie?  Potřebuju 4 „buřty“ pro koně! Aha, nemáme. Prohlíželi si koně dost nedůvěřivě. „Není nějak moc velkej? A co bude dělat?“ „No to já nevím, to uvidíme, možná bude chodit.“ Zatím jsem mu učesala hřívu a umístila jsem ho k postýlce.

Druhý den jsme měli mít Klárku na hlídání. Volala jsem synovi, aby cestou k nám koupil 4 baterie buřty. Na nic se neptal, koupil a předal nám je ve dveřích spolu s batoletem.

Dědeček kutil nelenil, rozpáral koňovi bříško a vložil baterie. „ Klárko, podívej, koníček!“ Klárka zvědavě koukala, koníček taky. Ale pak! Začal pohazovat hřívou, koulet obrovskýma očima, pokyvovat (snad dobrácky) hlavou, ale hlavně začal ržát! Hlasitě, na plný pecky! Utišit se nedal. Chodit nezačal, naštěstí. Zírali jsme všichni. Klárka se usedavě rozplakala a chtěla se někam schovat. Dědeček v šoku zvíře popadl a odnesl do garáže a jestli se mu nevybily baterky, tak tam ržá dodnes.   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář